Activa’t – Joves Referents acompanya a les persones joves d’orígens diversos en la seva vinculació a esplais i agrupaments

Formacions d'Activa't Joves Referents

Les persones participants del projecte Activa’t – Joves Referents han iniciat les seves estades en esplais i agrupaments. Durant el darrer mes, s’han dut a terme reunions amb els i les joves per avaluar el seu progrés en els cursos d’aquest estiu i donar suport en la seva vinculació a les entitats col·laboradores 

Abans d’això, les persones participants van completar sis cursos de monitor/a de lleure educatiu en modalitat residencial o semiresidencial. Aquests cursos, dirigits per l’Escola Lliure El Sol, els preparen per formar part de l’equip de les entitats associades a Acció Escolta i Esplais Catalans.  

 

Formacions sobre salut mental i tècniques d’acollida 

Aquesta tardor també s’impartiran dues modalitats de formacions. En primer lloc, adreçada als equips de monis i caps dels esplais i agrupaments participants, una càpsula sobre tècniques d’acollida impartida per AFEV i El Sol on s’abordarà el relleu a les entitats, l’atenció a les desigualtats socials en la participació, els processos d’incorporació de persones i les estratègies per tenir una mirada inclusiva. En segon lloc, adreçada als equips tècnics de les organitzacions membres del projecte, dues sessions sobre salut mental per identificar-ne els símptomes, donar eines per l’acompanyament de persones amb problemes d’aquesta tipologia i promoure hàbits sobre benestar emocional i mental.  

 

Potencialitats de la vinculació de persones d’origen divers  

A nivell individual, la participació en aquestes associacions de lleure educatiu per part de persones d’origen divers serveix per trobar un espai on sentir-se valorades, un major sentit de pertinença i d’autoestima. A més a més, la interacció amb membres de la comunitat local pot ajudar a millorar habilitats, accedir a recursos i oportunitats de feina, així com establir xarxes de suport sòlides.  

Per a les entitats, representa un impuls a la diversitat. La inclusió d’aquestes persones aporta diferents perspectives culturals i experiències que enriqueixen la presa de decisions i la creativitat de la mateixa entitat. A la vegada, és una via per representar millor a la comunitat, per tenir un major impacte transformador en el territori i per afavorir la cohesió social.   

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *