Activa’t – Joves Referents enceta la cinquena edició per fomentar la inclusió i formació de joves d’origen divers en situació de vulnerabilitat

Activa’t – Joves Referents enceta la cinquena edició per fomentar la inclusió i formació de joves d’origen divers en situació de vulnerabilitat

Activa’t – Joves Referents va celebrar ahir el començament de la seva cinquena edició amb una trobada a l’espai jove Palau Alòs de Barcelona. Amb un enfocament en la inclusió i el desenvolupament personal, el projecte té com a objectiu principal vincular als joves amb entitats de lleure educatiu i fomentar la participació de joves d’orígens diversos en esplais, agrupaments i casals de joves. La jornada va reunir una cinquantena de persones, entre joves, organitzacions, entitats i equips de formadores. Es va presentar el projecte, una primera aproximació a l’associacionisme educatiu i les activitats que es realitzaran durant l’any. També es va establir el contacte entre les persones joves, els equips formatius dels cursos i els membres de les entitats on faran les seves estades. 

El 2024, seran 24 joves els i les participants. Aquesta vivència personal els oferirà un aprenentatge de competències i habilitats útils en les seves trajectòries vitals, educatives i laborals, alhora que podran esdevenir referents dels espais del lleure educatiu per a altres infants i joves. Enguany participaran 15 esplais i agrupaments. Per a les entitats de lleure, formar part del projecte Activa’t – Joves Referents representa una oportunitat per incorporar joves d’orígens diversos, integrar la perspectiva intercultural en la seva activitat i reflectir la diversitat social del seu entorn. 

El projecte facilitarà l’accés als i les joves a 9 cursos de monitor/a i director/a de lleure, mitjançant beques formatives. Les entitats, per d’altra banda, rebran formació en interculturalitat, acollida i acompanyament, i organització interna. Al llarg de l’any també se celebraran trobades i formacions complementàries, per reforçar el vincle amb les organitzacions i generar espais de debat entre totes les persones participants.  

La Fundació Ferrer i Guàrdia assumeix la coordinació general del projecte. Al grup motor s’incorporen l’Escola lliure el Sol, Esplac, Acció Escolta de Catalunya i Casals i grups de joves de Catalunya; a l’equip de coordinació es sumen el conjunt d’organitzacions de procedència dels i les joves, essent un total de 17 organitzacions. Després de quatre edicions, Activa’t – Joves Referents continua compromès amb la seva missió d’oferir una oportunitat d’apoderament a joves en situació de vulnerabilitat i esdevenir un motor de canvi social. Pots saber-ne més al vídeo explicatiu del projecte.   

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *