La Fundació Ferrer i Guàrdia celebra la Jornada Activa’t 2019

El 2 de desembre va tenir lloc la Jornada Activa’t: Reptes de l’acompanyament a les transicions educatives i projecte vital al Palau Macaya de Barcelona. Una cinquantena de persones van participar en l’activitat organitzada per la Fundació Ferrer i Guàrdia en el marc del Projecte Activa’t. La jornada es va desenvolupar entorn dels reptes d’acompanyament a les transicions educatives i el projecte vital dels i les joves.

La sociòloga Aina Tarabini va realitzar la ponència inaugural on va destacar la importància de tenir una mirada crítica sobre l’orientació: “Pot ajudar a canalitzar processos però no és la solució a tots els problemes educatius. Ha d’estar vinculada en discursos i pràctiques polítiques que permeti que després dels 16 anys tothom pugui tenir les mateixes oportunitats.“

Per altra banda, es van conformar dos diàlegs d’experiències i experteses amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el procés d’acompanyament i donar resposta a les necessitats d’inserció laboral dels joves.

En el primer diàleg es van exposar experiències com el Project Xcelence de la Fundació Bertelsman, una eina digital per a una orientació professional de qualitat explicada pel Project Manager de l’entitat, Hannes Brandt. Seguidament el tècnic de projectes de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Jordi Grau, va presentar l’Escola de Segones Oportunitats de Barcelona. Un projecte impulsat per l’IMEB que té l’objectiu de ser un nou recurs que contribueixi a la millora de les condicions d’inserció dels i les joves de la ciutat. Per tancar aquest primer espai d’experiències, el professor David Atzet va presentar el model d’itinerari personalitzat dels alumnes d’ESO establert al SINS Cardener.

El segon diàleg va comptar amb l’exposició de les orientadores laborals, Andrea López i Inge Elorriaga, sobre els programes d’acollida, d’orientació educativa i laboral de la Fundació Novia Salcedo i,  per acabar, la responsable del servei d’orientació professional, Clara Serra va explicar el projecte Jove Decideix impulsat pel Servei d’Ocupació de Terrassa.

L’actuació de Juanjo Camarena, del col·lectiu el Teatre del Buit, va posar el punt final a la Jornada Activa’t. Les seves clownclusions van ressaltar els aspectes més destacats de la jornada entre la sorpresa i rialles del públic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *