Informe Actívate: Projecte per a la millora de l’ocupabilitat juvenil. L’acompanyament a les transicions i la inserció laboral

La Fundació Ferrer i Guàrdia ha elaborat “l’Informe Actívate: Projecte per a la millora de l’ocupabilitat juvenil. L’acompanyament a les transicions i la inserció laboral” en el marc del projecte Activa’t. L’estudi se centra en l’anàlisi de polítiques públiques i experiències d’apoderament i capacitació dirigides a la millora de l’ocupabilitat dels i les joves, així com a la inserció laboral.

Els canvis en el sistema de producció de les últimes dècades han comportat una prolongació i diversificació de les transicions juvenils. Actualment aquestes trajectòries es caracteritzen per la seva complexitat, especialment en l’etapa post obligatòria, a causa d’elements com un mercat laboral altament canviant i l’elevada incidència de les desigualtats econòmiques i de gènere sobre els projectes de vida i professionals.

Els resultats de la investigació posen de manifest la importància d’articular polítiques públiques de qualitat que donin resposta als reptes que com a societat hem d’afrontar respecte a les transicions juvenils. En aquest sentit, la recerca apunta com a indispensables les mesures d’orientació i acompanyament.

Per altra banda, l’informe constata que són moltes les possibilitats i oportunitats que poden ajudar a afrontar aquests reptes i apropar-nos a una realitat en què les transicions juvenils es basin en la igualtat d’oportunitats. Per aconseguir-ho cal potenciar elements com l’apoderament individual i col·lectiu, la percepció d’autoeficàcia i autoconfiança, l’adquisició de noves competències, l’abordatge de forma singular de les tasques d’orientació i acompanyament i el foment de la capacitat de prendre decisions, entre altres pràctiques.

Materials

Informe Actívate: Projecte per a la millora de l’ocupabilitat juvenil. L’acompanyament a les transicions i la inserció laboral

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *