Activa’t – Joves Referents: una nova edició amb més participants, cursos de formació i organitzacions membres

El projecte Activa’t – Joves Referents avança en el treball d’aquesta nova edició del projecte destinat a incorporar joves d’orígens diversos en entitats de lleure educatiu. Aquest dimecres van mantenir una reunió de coordinació i seguiment el conjunt d’organitzacions participants, per seguir avançant en els preparatius d’aquest curs que amplia el nombre de joves destinataris, els cursos de formació i les organitzacions membres.

En aquesta edició, el programa comptarà amb sis formacions: cinc cursos de monitor/a de lleure i un curs de director/a de lleure. Les formacions es realitzaran en format semi-residencial a Barcelona o residencial en cases de colònies, durant el període estiuenc (juliol a setembre).

Enguany s’incorporen cinc noves organitzacions, ampliant la base associativa del projecte. Aquest 2021 comptem amb l’Escola Lliure El Sol, Esplac, Acció Escolta de Catalunya, Casals de Joves de Catalunya, Associació Esportiva Ciutat Vella, Punt de Referència, AFEV, Xamfrà (L’ARC Taller de Música), Superacció, Barcelona Actua i Fundació ADSIS.

L’objectiu principal d’Activa’t-Joves Referents és incorporar a joves d’orígens diversos i/o en situació de vulnerabilitat en la seva participació en associacions educatives per tal d’esdevenir referents en aquests espais per a altres infants i joves. En aquest sentit, s’estableix una connexió entre entitats que treballen amb persones d’origen divers i situació de vulnerabilitat, i entitats de tradició arrelada al territori. A partir d’un procés acompanyat i tutoritzat, els joves seleccionats realitzen un curs de formació i una estada de pràctiques. En acabar el procés formatiu (més enllà d’obtenir la titulació oficial de monitor/a o director/a d’educació en el lleure) es validen i avaluen els aprenentatges compartits, les habilitats i l’experiència adquirida, i es contrasta la voluntat de mantenir la vinculació amb l’entitat d’acollida.

El proper 3 de juny celebrarem la primera trobada amb la totalitat de joves participants: moment de presentacions i coneixença, establiment de primers vincles, i de compartir/resoldre inquietuds i necessitats.Durant els mesos d’estiu es realitzaran els cursos de formació. El programa continuarà el darrer trimestre de l’any amb les estades de pràctiques en les entitats acollidores.

El projecte també busca fer més diverses i plurals les entitats del lleure educatiu i fomentar la cohesió social i la interculturalitat. Per aquest motiu, també es realitzen sessions de treball i formacions en els equips de monitors de les entitats acollidores i les organitzacions participants per tal de revisar les seves formes de funcionar i facilitar aquesta incorporació de nous perfils educatius referents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *