Activa’t-Joves Referents finalitza l’any formant en Salut Mental als equips tècnics d’esplais i agrupaments  

El projecte Activa’t-Joves Referents ha mantingut, aquest dijous 22 de desembre, l’última trobada de l’any amb participants i entitats acollidores. La jornada, que va comptar amb la participació de 14 persones, va consistir en un espai de debat per tractar la integració en esplais i agrupaments, així com treballar la perspectiva intercultural.  

Actualment, les persones joves becades estan fent de monitors/es i caps en quatre agrupaments i tres esplais: AE Mafeking, AE Sant Francesc Xavier, AE Skues, AE l’Avenc, esplai Sant Medir, esplai GMM i esplai El Refugi. 

Aquesta trobada arriba després de formacions adreçades als equips tècnics de les organitzacions i entitats. La darrera ha estat una càpsula de Salut mental impartida per l’Escola Lliure El Sol on s’ha incidit en la conscienciació sobre l’estigma i facilitant estratègies i recursos per millorar l’acompanyament des dels projectes d’intervenció amb infants, adolescents i joves.  

Durant aquest període de vinculació de les participants en les entitats, s’han realitzat acompanyaments-formatius a esplais i agrupaments amb la resolució de necessitats concretes i càpsules breus sobre interculturalitat, acollida, diversitat i pensament crític.  

Joves referents per assolir espais més diversos 

Activa’t-Joves Referents inicia la recta final de la seva tercera edició consolidant-se com a pont entre organitzacions que treballen amb persones d’orígens diversos i entitats d’educació en el lleure. L’objectiu és que les persones participants esdevinguin referents d’altres infants i joves en el món del lleure educatiu per tal de fomentar la cohesió social i assolir espais més diversos.  

En el projecte impulsat per la Fundació Ferrer i Guàrdia formen part del grup motor: Esplais Catalans, Acció Escolta de Catalunya, Federació de Casals de Joves de Catalunya i l’Escola Lliure El Sol. Aquest curs hi col·laboren: Associació Esportiva Ciutat Vella, AFEV, Nous Cims, Iniciatives Solidàries, Fundació ADSIS i Fundació Intermèdia.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *