Un pas endavant per l’acreditació de competències associatives

El passat 19 de juny la Fundació Ferrer i Guàrdia es va reunir amb la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, juntament amb el Consell Nacional de Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona, per fer un pas endavant per l’acreditació de competències associatives. Una fita per la que es porta molt temps treballant des del projecte propi de la Fundació, el projecte Activa’t.

L’acreditació de competències associatives és un dels 3 eixos centrals del projecte propi ACTIVA’T de la Fundació Ferrer i Guàrdia que té com a objectiu l’apoderament, la inclusió juvenil i la millora de l’ocupabilitat des de la participació associativa posant en relació a joves amb entitats, en les que es desenvolupin processos d’aprenentatge i d’adquisició de competències i habilitats.

Aquesta línia de treball del projecte va néixer de la iniciativa de l’entitat però amb l’objectiu d’anar incorporant diferents agents i així ho ha fet. El darrer any s’ha treballat amb el Consell de la Joventut de Barcelona en la confluència de l’eina d’acreditació de competències associatives pròpia de l’Activa’t i de l’eina del CJB, “Posa’t en valor”. Aquesta confluència ha conclòs de forma exitosa. Actualment, col·laborem també amb el Consell de la Joventut de Catalunya en fer créixer el reconeixement dels aprenentatges i habilitats adquirits amb la pràctica associativa.

La reunió conjunta de les tres organitzacions amb la Direcció General de Joventut suposa un gran avenç. El que busca és l’acreditació de competències i habilitats d’aquelles persones joves que realitzen tasques i accions en el si d’entitats o espais de voluntariat, que aquest  reconeixement sigui oficial i que esdevingui d’utilitat en la  incorporació dels i les joves al món laboral.

Si vols tenir més informació sobre el projecte ACTIVA’T pots  consultar  la web del projecte o enviar-nos un correu electrònic a  [email protected]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *