Coneix i avalua les competències adquirides en la teva pràctica associativa!

En el Dia mundial de les habilitats de la joventut és un bon moment per reivindicar i reconèixer tots aquells aprenentatges i habilitats adquirits pel conjunt de joves que participen del moviment associatiu. La Fundació Ferrer i Guàrdia disposa d’una eina per acreditar les teves competències adquirides en la teva pràctica associativa.

L’acreditació de competències associatives és un dels 3 eixos centrals del projecte ACTIVA’T de la Fundació Ferrer i Guàrdia que té com a objectiu l’apoderament, la inclusió juvenil i la millora de l’ocupabilitat des de la participació associativa posant en relació a joves amb entitats, en les que es desenvolupen processos d’aprenentatge i d’adquisició de competències i habilitats.  Recentment, ens hem reunit amb representats institucionals i de plataformes associatives per concretar un pla de treball i actuacions vinculades al reconeixement d’aquestes competències i analitzar-ne la possibilitat d’acreditació oficial. Pots consultar la notícia de la trobada aquí.

Aquest reconeixement parteix d’una de les reivindicacions històriques de les associacions, que és posar en valor la seva aportació a la societat mitjançant la construcció de projectes propis, des de l’autogestió i el treball col·lectiu. Aquesta aportació té múltiples perspectives:

  • A nivell col·lectiu, les associacions juguen un paper de transformació i millora del seu entorn en àmbits determinats a partir dels objectius de la seva activitat.
  • A nivell personal, la participació associativa ajuda a créixer als propis membres de l’organització i participants. En el moment en què una persona s’incorpora a una entitat desenvolupa tasques en les que posa en funcionament els seus coneixements alhora que adquireix nous aprenentatges.

El projecte Activa’t posa en valor aquestes dues vessants de l’aportació de la tasca associativa, i pretén ampliar-ne el seu abast. El projecte Activa’t és una oportunitat perquè el teixit associatiu pugui demostrar la seva implicació social i el seu compromís amb la millora de l’ocupabilitat dels i les joves.

ACREDITACIÓ DE COMPETÈNCIES ASSOCIATIVES 

La participació associativa t’aporta la possibilitat d’acreditar la teva experiència, aprenentatges i habilitats en aspectes que també poden ser aplicables a l’àmbit laboral i així fer créixer el teu currículum. Accedeix al qüestionari online aquí.

Procediment del qüestionari:

  1. Qüestionari online

Escriu el token: Activat. Accepta la política de dades i omple el qüestionari. Molt fàcil!

  1. Validació resultats

Fem arribar un resum de les teves respostes a l’entitat d’on vols acreditar l’experiència perquè en faci la validació.

  1. Certificat acreditatiu

Ens posem en contacte amb tu per fer-te arribar el document acreditatiu.

Si vols tenir més informació sobre el projecte ACTIVA’T pots  consultar  la web del projecte o enviar-nos un correu electrònic a  [email protected]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *