Cloenda de l’edició 2021 de Joves Referents amb prop d’una vintena de participants vinculats a entitats d’educació popular

El projecte Activa’t – Joves Referents va finalitzar l’edició 2021 amb prop d’una vintena de joves d’orígens diversos que s’han vinculat a entitats del lleure educatiu. Precisament aquest és l’objectiu de la iniciativa, aconseguir que les associacions esdevinguin més diverses i interculturals alhora que es fomenta la cohesió social a partir de la integració dels participants en associacions arrelades al territori.  

L’edició es va iniciar al març de l’any passat amb la participació en el projecte d’organitzacions que treballen amb persones d’orígens diversos i en situació de vulnerabilitat, així com la localització de persones interessades a vincular-se a esplais, agrupaments o casals de joves. En els mesos d’estiu es van iniciar les formacions i estades de pràctiques, mentre que a la tardor es van fer trobades de debat i reflexió per facilitar el procés d’integració a aquestes entitats. Aquí s’hi inclouen accions formatives en el si de les entitats perquè aquestes siguin més acollidores, plurals i diverses. 

Entre les participants, es valora molt positivament els aprenentatges apresos destacant habilitats com la solidaritat, el treball en equip i la participació en xarxa. A més, perceben aquest projecte com una manera per promoure valors com la interculturalitat, el respecte i la igualtat a la infància per tal de superar pràctiques i discursos discriminatoris.  

Properament, s’encetarà l’edició 2022 amb la previsió d’elevar fins a 25 el nombre de joves participants. Per facilitar la vinculació a les entitats, també es preveuen canvis procedimentals en les fases del projecte.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *