15-J: Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut 2022 

En el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut volem reivindicar la importància de desenvolupar i reconèixer les competències associatives. A través del projecte Activa’t, la Fundació Ferrer i Guàrdia treballa des de fa més de 7 anys per avançar cap a l’acreditació d’aquestes habilitats a través d’una eina pròpia.  

Aquesta jornada mundial arriba en un context on la pandèmia ha afectat considerablement les expectatives laborals de les persones joves. Tot i la reducció de l’atur juvenil i l’augment de la contractació indefinida, es posen de manifest tendències com l’increment de la desigualtat o el repte de la capacitació tecnològica 

Per aquest motiu, considerem prioritari el treball conjunt entre l’associacionisme, l’administració i empreses per aprofitar les competències obtingudes en la pràctica associativa i que poden resultar de gran utilitat perquè les persones joves es puguin incorporar en el món laboral. 

Aquest reconeixement de les competències associatives és una reivindicació històrica de l’associacionisme. Es tracta de posar en valor habilitats com el desenvolupament de projectes, l’ús de les TIC, la resolució de problemes, l’efectivitat personal, el treball en equip, la comunicació, la iniciativa i aprendre per aprendre. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *