Presentem l’eina “Posa’t en valor” en el Saló de l’Ocupació de Barcelona per reivindicar les competències associatives en l’entorn laboral

Posa't en valor al Saló de l'Ocupació

Reconèixer les competències adquirides en el moviment associatiu i acreditar-les al mercat de treball. Aquest és l’objectiu de l’eina “Posa’t en valor” elaborada conjuntament entre el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i la Fundació Ferrer i Guàrdia que vam presentar aquest dimecres en el Saló de l’Ocupació de Barcelona.

La presentació es va dur a terme en el diàleg “Innovar per atendre la diversitat: metodologies que responen a les necessitats de les persones amb més dificultats“. En aquest acte es van plantejar propostes innovadores per facilitar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat. El col·loqui va comptar amb la participació de Sara Millan, tècnica de la Fundació CHM Salut Mental que va presentar l’experiència Peer to Peer, Mohamed El-Amrani, coordinador de projectes a Suara Cooperatives, Candela Luengo, tècnica de projectes d’IntermediaxFeina de Fundació Intermèdia, i Aida Mestres, tècnica de projectes de la Fundació Ferrer i Guàrdia amb la presentació de “Posa’t en valor”.

“Posa’t en valor” és una eina d’autoavaluació i certificació adreçada al col·lectiu juvenil, el qual pateix precarietat en l’àmbit laboral. Es vol reconèixer habilitats pròpies de l’experiència associativa com són capacitats de gestió, d’iniciativa, de treball en equip, de resolució de problemes, habilitats comunicatives, entre d’altres. En la presentació al Saló de l’Ocupació, Aida Mestres va destacar que es volen reivindicar aquests aprenentatges que tenen una utilitat transversal al llarg de la vida amb l’objectiu de facilitar a les persones joves el seu accés al mercat de treball.

El CJB i la Fundació Ferrer i Guàrdia defensem l’associacionisme com una escola de democràcia i de participació que dota la persona de tot tipus d’habilitats per fer front a la vida i als reptes professionals. En aquesta línia, el recorregut és que l’eina “Posa’t en valor” pugui ser adoptada per part de les administracions per tal que pugui haver-hi un reconeixement social a l’obtenció d’aquestes capacitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *